Parcul Măgurele

Parcul agrement Măgurele investiție în curs de realizare (stadiu execuție 90%) se întinde pe o suprafață de circa 7500 m² și dispune de: scenă de spectacole, centru multifuncțional,  teren  de  mini-fotbal  cu  gazon  artificial și instalație iluminat nocturnă, foișoare, locuri de joacă pentru copii, bănci, mese de șah și tenis de masă, alei pietonale, spații verzi, etc.

Terenurile sintetice

Sportul este reprezentat prin echipa de fotbal AS VOINȚA 2015 Măgurele care este afiliată la Asociația Județeană de Fotbal Prahova, activând în Liga I a Campionatului Județean Prahova.

Biserica „Sfânta Treime”

Biserica „Sfânta Treime” din partea de „sus” a satului, a fost zidită în anul 1780, cu un stil arhitectonic simplu, legat de formele artei populare, iar în 1820 a fost arsă de către turci, rămânând numai zidurile. În anul 1830 și ulterior, în anii 1904-1906, biserica a fost reparată din temelii, lucrări efectuate cu cheltuiala sătenilor din comună.

Biserica „Adormirea Maicii Domnului”

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din partea de „jos” a satului,  așezată între poalele dealului Măgurele și râul Teleajen este cea mai veche biserică din sat.

Biserica „Sf. Dumitru”

Biserica „Sf. Dumitru” din satul Lazu a fost construită prin anul 1875, de către cetățenii din sat, construită din cărămidă și alte materiale, care au rezultat din demolarea altei biserici care era pe „Valea Bisericii”, din pădurea de lângă satul Nou, ce aparține în prezent de comuna Lipănești. În cutremurul din anul 1940, biserica a fost deteriorată complet, nemaiputându-se repara.

Biserica „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil”

Biserica „Sf. Arhangheli Mihail si Gavriil” din satul Coada Malului este construită în anul 1942, pe fundație de piatră sub formă de cruce. Construcția a fost făcută din paiantă și cărămidă și acoperită cu tablă zincată. A fost pictată de monaha Gabriela CURSARU de la mănăstirea Ghighiu, județul Prahova.

Biblioteci

În Comuna Măgurele există două biblioteci, din care una publică, înființată la etajul 1 al sediului Primăriei, cealaltă  fiind în cadrul Școlii Gimnaziale Măgurele, ce conțin circa 16.000 de volume.

Căminul cultural

În comuna Măgurele, satul Măgurele, funcționează un Cămin Cultural  ce a fost reabilitat și modernizat în totalitate în anul 2015.

Sari la conținut